vineri, 2 decembrie 2016

Luptă strânsă pentru accederea în Hall of Fame-ul lui Shaq

În fruntea favoriților nu putea fi nimeni altul decât Javaaaaale McGeeeeeeeeee!!!!!!!

Grizzlies caută un fundaș cu disperare

    Memphis Grizzlies are în prezent șase jucători indisponibili din cauza accidentărilor, ceea ce îi face eligibili pentru o excepție în ceea ce privește achiziția de jucători. Echipele aflate într-o astfel de situație, potrivit regulamentului NBA, pot înainta o petiție către bordul ligii pentru a obține o excepție privind achiziția de jucători. Un prim nume vehiculat în presă, ca posibil viitor coechipier cu Marc Gasol, este Norris Cole.
    Însă, potrivit jurnalistului Michael Wallace de la Grizzlies.com, fundașul Toney Douglas pare a fi in topul favoriților pentru a semna cu franciza din Memphis. Wallace a mai menționat că oficialii lui Grizzlies s-au întâlnit săptămâna aceasta și cu Kendall Marshall și Will Bynum.
   Sezonul trecut, Douglas a jucat 61 de partide în tricoul celor din New Orleans și a avut o medie de 8,7 puncte, 2,3 recuperări și 2,6 pase decisive. Toney Douglas a jucat în sezonul 2013-2014 la Miami Heat, echipă la care atunci era antrenor secund David Fizdale, actualul antrenor al urșilor.

Sursa: www.espn.com

Toney Douglas
Sursa: https://kukly-bratc.ru

JAVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALE McGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!


 Să ne bine-dispunem  cu cea mai ciudată repunere din istoria NBA a lui Paul Millsap  sau cu capacul prin inel al simpaticul Javale McGee, nelipsit din topul blooper-ilor din NBA!


Doc Rivers - eliminat și amendat


    Antrenorul principal al celor de la LA Clipers, Doc Rivers, a fost amendat cu 15.000 de dolari pentru insulte adresate unui oficial, după eliminarea sa din meciului de marți seara contra celor din Brooklin. Anunțul a fost făcut azi de Kiki VanDeWeghe, vicepreședintele executiv al Basketball Operations.
Sursa: www.nba.com

James și Westbrook-jucătorii lunii în conferințe


LeBron James și Rusel Westbrook-adversari direcți
Sursa:https://commons.wikimedia.org
   Jucătorii LeBron James, de la campioana în exercițiu Cleveland Cavaliers și Russell Westbrook, de la Oklahoma City Thunder, au fost numiți jucătorii lunii în Conferința de Est respectiv Conferinței de Vest, pentru performanțele obținute în lunile octombrie și noiembrie.
  Cu o medie de 23,5 puncte, 9,3 pase decisive (al treilea în ligă) și 8,1 recuperări, James a pus umărul la obținerea celui mai bun record din Conferința de Est, 13-3. Deja Regele a înregistrat trei triple-double (câte avea în întreg sezonul trecut) și are șapte meciuri cu cel puțin 10 pase decisive. În vârstă de 31 de ani, LeBron a devenit cel mai tânăr jucător care a atins borna de 27 000 a punctelor marcate.
   În cealaltă conferință, Westbrook, cu 9 triple-double, devine al doilea jucător din ligă la capitolele puncte marcate (31,2)  și pase decisive (11,3) și pe locul 11 la recuperări (10,5). În aceste condiții, starul din Oklahoma a devenit al doilea jucător din istorie cu cel puțin 500 de puncte, 200 recuperări și 200 de pase decisive înregistrate în 20 de partide, urmându-i recordul lui Oscar Robertson din sezonul 1961-1962, care reușea aceeași performanță, însă în numai 17 partide jucate.  

   Au mai fost nominalizați: Kemba Walker - Charlotte Hornets, Jimmy Butler - Chicago Bulls, Kyrie Irving și Kevin Love - Cleveland Cavaliers, Kevin Durant - Golden State Warriors, James Harden-Houston Rockets, Blake Griffin și Chris Paul - Los Angeles Clippers, Mike Conley și Marc Gasol - Memphis Grizzlies, Hassan Whiteside - Miami Heat, Anthony Davis - New Orleans Pelicans, Carmelo Anthony și Kristaps Porzingis - New York Knicks, Damian Lillard - Portland Trail Blazers, DeMarcus Cousins -  Sacramento Kings, Kawhi Leonard - San Antonio Spurs și DeMar DeRozan – Toronto Raptors.
Sursa: www.nba.com

Încoronarea Regelui


Regele James
 În semn de recunoaștere a rezultatelor sportive fabuloase obținute în 2016 cu Cleveland Cavaliers, prestigioasa publicație de sport din Statele Unite, Sports Illustrated, l-a numit pe LeBron James sportivul anului 2016.
 În Finala NBA din acest an, LeBron a reușit să-și adune echipa în jurul său pentru a o învinge pe favorita Golden State Warriors, care în sezonul regulat obținuse 73 de victorii. Pentru a treia oară în carieră, James a primit titlul de MVP al finalei, după ce echipa sa a fost prima din istorie care revine într-o finală NBA de la scorul general de 3-1.
 Alături de Tiger Woods, James devine singurul sportiv cu două premii Sports Illustrated Sportsman of the Year.
Sursa: www.nba.com

Nemulțumire în Philly

   Meciul programat pentru miercuri, 30 noiembrie, între Sacramento Kings și Philadelphia 76ers a fost amânat din cauza condensului de pe suprafața de joc din Wells Fargo Center. Cu o zi înainte, echipa locală de hochei Philadelphia Flyers a găzduit un meci în arenă, iar suprafața de gheață a fost lăsată sub terenul de baschet, conform procedurilor specifice din Wells Fargo Center. Cum ziua de miercuri a fost neobișniut de călduroasă, suprafața a fost afectată și s-a format condensul.
   Fanii prezenți s-au arătat foarte nemulțumiți de incident, iar organizatorii au anunțat că biletele pot fi folosite le următorul meci și în plus, vor mai primi gratis un bilet.
Sursa: www.nba.com


Wells Fargo Center

Conley - out pentru șase săptămâni

  Memphis Grizzlies au primit deja cea mai mare lovitură a acestui sezon prin adăugarea fundașului Mike Conley pe lista accidentaților. Grizzlies a anunțat marți că fundașul va lipsi cel puțin șase săptămâni după ce a fost diagnosticat cu leziuni vertebrale în zona lombară. 
  Conley s-a accidentat luni seara, în al treilea sfert al meciului pierdut de Memphis  cu 104-85 în  Charlotte, după o ciocnire violentă cu Michael Kidd-Gilchrist. Fundașul lui Grizzlies  a rămas minute bune întins pe parchet, cu dureri evidente.
  Absența lui va priva echipa de cel mai bun marcator al său cu o medie de 19,2 puncte și 5,7 pase decisive pe meci. Cu un record de 11-7, Grizzlies se află, înaintea meciului cu cei din Toronto, pe locul 5 în Conferința de Vest.
Sursa: www.nba.com

Mike Conley-marcatorul din Memphis

Ce ziceți?



   În NBA s-au înregistrat statistici incredibile în ultimele 7 zile: Rachetele au aruncat de 50 de ori de 3 puncte într-un singur meci, Warriors au avut 47 de pase decisive în meci iar Kevin Love a marcat 34 de puncte în primul sfert al meciului cu Portland din 23 noiembrie, stabilind un nou record NBA al punctelor marcate în primul sfert și al doilea record de puncte marcate în orice sfert din istoria ligii.
Sursa: www.nba.com

Rachetele au explodat la țintă în thriller-ul din Oakland

   Meciul serii s-a jucat în Oracle Arena din Oakland, între echipa gazdă Golden State Warriors și Houston Rockets, ocupantele locurilor 1 și 4 în Conferința de Vest.
  Fiind două dintre cele mai ofensive echipe din ligă, meciul a avut, cum era de așteptat, un ritm alert cu coșuri pline de ambele părți. Meciul a avut nevoie de două reprize de prelungiri pentru stabilirea câștigătoarei.
    În partida de aseară s-a înregistrat un nou record NBA al aruncărilor de 3 puncte. Cu cele 88 de încercări din afara semicercului s-a depășit precedentul record înregistrat săptămâna trecută în partida dintre Rockets și Kings, când jucătorii celor două echipe au aruncat de afară de 82 de ori.
   Cele 39 de puncte marcate de Kevin Durant (season best) sau aproape triple-double-ul lui Draymond Green (20 de puncte, 15 recuperări și 9 pase decisive) s-au dovedit insuficiente războinicilor, care au rămas fără benzină în a doua repriză de prelungiri.
   Grație unui joc mai exact, Huston Rockets s-a impus la final cu 132-127
Sursa: www.nba.com







S-au mai disputat:


Goran Dragic strălucește din nou


     La fel ca în precedenta partidă cu Denver Nuggets, Goran Dragic își aduce aportul substanțial la obțierea celei de a doua victorii consecutive din deplasare a celor de la Miami Heat, în arena cântăreților din Salt Lake City
    Etalând un joc ofensiv eficient, Dragic si Co. au reușit să înscrie 64 de puncte din suprafața pictată a celor de la Utah Jazz.  Performanța este cu atât mai notabilă cu cât au avut de înfruntat pe parchet una dintre cele mai bune apărări din liga.
   Cele două echipe s-au alternat la conducerea partidei iar după un final tensionat și plin de ratări, Miami s-a impus la limită scor 111-110.  
Sursa: www.nba.com



Clippers evită a patra înfrângere consecutivă în deplasare


   Cleveland Cavaliers a intrat aseară în teren hotărâtă să învingă încă o dată Los Angeles Clippers, un adversar pe care îl mai învinsese de 18 ori în ultimele 21 de partide jucate pe propriul teren. Jocul lor însă, nu avea să funcționeze așa cum își propuseseră și la pauza mare erau conduși la 8 puncte.
    Lucrurile nu aveau să meargă mai bine nici în a doua repriză pentru cei din Cleveland, astfel că echipa clasată pe locul 3 in Vest obține prima victorie în deplasare, 113-94, după o serie de 3 înfrângeri consecutive.
   După un joc cu un final liniștit, cel mai bun marcator al partidei a fost Kyrie Irving, de la gazde, cu 28 de puncte marcate, în timp ce de la oaspeți s-a remarcat J.J. Redick cu 23.
   După acestă înfrângere, a doua consecutivă a primei serii de acest fel a sezonului pentru ei, Cavs  vor juca două meciuri grele, în orașul vânturilor  cu taurii lui Wade și în Toronto cu dinozaurii de pe locul doi în conferință.
Sursa: www.nba.com



Pauza de două zile – de bun augur pentru Blazers


Damian Lillard-de neoprit.
   Pentru prima dată de la startul sezonului, Portland Trail Blazers au avut mai mult de o zi liberă între două meciuri consecutive. În cele două zile de antrenamente, Blazers s-au axat pe îmbunătățirea apărării, cea mai slabă din ligă. Rezultatele s-au văzut imediat în meciul de aseară din Moda Center, când au reușit să-i țină în primele trei sferturi, pe cei din Indianapolis, la un procentaj sub 50 % al aruncărilor din acțiune.
   În prezența proriilor fani, Blazers le-au administrat celor de la Indiana Pacers a cincea înfrângere consecutivă în întâlnirile directe, scor 131-109. 
   De la gazde cel mai bun jucător a fost vedeta acestora, Damian Lillard, care a terminat partida în double-double cu 28 de puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări și 4 intercepții în cele 35 de minute în care s-a aflat pe parchet. Din tabăra celor de la Pacers, care au jucat fără Paul George accidentat, s-a remarcat fundașul Jeff Teague cu 25 de puncte și 8 pase decisive. 
   Portland a obținut aseară a opta victorie consecutivă pe teren propriu în fața echipelor din Conferința de Est.
Sursa: www.nba.com
  
   

S-au mai disputat:



Whiteside în zi bună și Heat profită în Denver

 Miami Heat a învins Denver Nuggets 106-98, miercuri seara la Pepsi Center. Hassan Whiteside a facilitat victoria cu 25 de puncte marcate și 16 recuperări. La pauza mare, Whiteside a fost deja in double-double cu 13 în dreptul punctelor și al recuperărilor.
    Jucătorul în vârtsă de 29 de ani, Wayne Ellington, a produs și el ceva pagube apărării celor din Denver terminând meciul cu cele mai multe intercepții, 4, iar aportul personal al punctelor marcate în dreptul său, 22, a înclinat balanța definitiv la finalul meciului în favoarea echipei sale.  
   Heat au făcut o treabă extraordinară aseră, reușind să valorifice pe tabelă cele 19 greșeli în atac, făcute de cei din Denver, totalizând 14 intercepții din care au marcat 28 de puncte. Mai mult, în sferul 4 au reușit să-și țină adversarii la un procentaj foarte slab al aruncărilor din acțiune de numai 31,8 %.
Sursa: www.nba.com 

Westbrook confirmă forma incredibilă



Russel Westbrook-starul din Oklahoma
    Cel mai lung meci al serii a fost partida din Oklahoma. Echipa gazdă a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a câștiga în fața Vrăjitorilor din Washington cu scorul de 126-115. 
   Deși a început partida cu un record negativ de 1-10 al aruncărilor din acțiune, vedeta celor de la Thunder, Russell Westbrook, a revenit în partidă reușind să egaleze scorul la 105, cu o aruncare din afara semicercului, cu mai puțin de 10 secunde de joc rămase în partidă.Cu 7 reușie din 15 aruncări, Westbrook a marcat 21 de puncte în sfertul patru și timpul suplimentar. Aseară, starul din Oklahoma a înregistrat al patrulea său triple-double consecutiv și al nouălea din sezon, terminând partida cu 35 de puncte marcate, 14 recuperări și 11 pase decisive.
Sursa: www.nba.com

Surpriză în Chicago


   Recordul sezonului și al carierei cu cele 8 capace, înregistrate de Robin Lopez, au fost insuficiente celor de la Chicago Bulls în înfrângerea înregistrată surpinzător aseară, în fața propriilor fani, în partida cu Los Angeles Lakers
  Privați de prezența vedetei Nick Young, absent pentru următoarele două săptamâni din cauza unei accidentări, jucătorii din Los Angeles au reușit o partidă defensivă excelentă și s-au impus la final cu 96-90. Într-o partidă cu multe greșeli de ambele părți, cei de la Lakers s-au concentrat mai bine spre final, când run-ul de 17-7 înregistrat de ei în ultimul sfert s-a dovedit a fi decisiv.
Sursa: www.nba.com

Cu o bancă scurtă, Memphis pierde previzibil în Toronto


    Având un lot decimat de accidentări, Memphis Grizzlies a făcut deplasarea în Toronto cu numai 9 jucători. Alături de Chandler Parsons, Brandan Wright, James Ennis, Zach Randolph sau Vince Carter în lista indisponibililor pentru partida cu Toronto Raptors s-a adăugat, în urmă cu două zile, și cel mai bun marcator al echipei, Mike Conley
   Grizzlies au rezistat numai o jumătate de meci când au condus Raptors la pauza mare cu 2 puncte, 57-55. Lucrurile s-au schimbat, însă, în a doua repriză, când defensiva celor din Toronto a funcționat mult mai bine, iar Memphis s-a chinuit să înscrie, mai ales în ultimul sfert, când procentajul punctelor marcate a scăzut până la 37 %. 

   La final scorul a fost 120-105 pentru gazde din tabăra cărora cel mai bun a fost Kyle Lowry, cu 29 de puncte marcate în 37 de minute jucate. De partea cealaltă, cel mai bun jucător a fost Andrew Harrison cu 21 de puncte. 
Sursa: www.nba.com