luni, 12 decembrie 2016

Topul celor mai spectaculoase dunk-uri de săptămâna trecută în NBA. Priviți!


Warriors evită în Minny a doua înfrângere consecutiv

  Golden State Warriors a câștigat cu 116-108 meciul din Target Center cu Minnesota Timberwolves.
  Cei de la Warriors au jucat aseară al patrulea meci din seria de 5 deplasări, iar victoria obținută de splash brothers a fost cu atât mai muncită cu cât a fost obținută în fața unei echipe mult mai odihnite, cu 3 din ultimele 4 partide jucate pe teren propriu.
 Cu victoria de aseară, cei de la Golden State au evitat a doua înfrângere consecutivă din acest sezon. Ei sunt deținătorii recordului NBA cu 111 meciuri jucate în sezonul regulat fără a lega două înfrângeri.
  Oboseala acumulată după primele 3 deplasări a fost resimțită de Golden State în Minnesota, mai ales în sfertul 3, la finalul căruia au fost conduși la 10 puncte (88-78). În sfertul 4 jucătorii din Oakland  au realizat un run de 25-4 și la final au pus 8 puncte în plus pe tabelă.
 Cu cele 30 de puncte marcate, Klay Thompson a fost cel mai bun marcator și a făcut uitată contraperformanța din meciul anterior cu Grizzlies când acesta a marcat doar 8 puncte, cele mai puține din acest sezon.
 De partea cealaltă, Minnesota a avut aseară 3 jucători cu 25 de puncte marcate: LaVine, Towns și Wiggins.

 Ocupanta primei poziții în Conferința de Vest va juca miercuri în Portland ultimul din cele 5 meciuri consecutive în deplasare iar penultima din aceeași conferință se va deplasa, tot miercuri, în „orașul vânturilor” pentru meciul cu Chicago Bulls.


Knicks câștigă la rivalii din Los Angeles

  New York Knicks a învins aseară Los Angeles Lakers în Staples Center cu 118-112.
  Echipele fanion ale primelor două metropole americane au prestat azi-noapte un joc ofensiv, plăcut ochiului, în prima dintre cele două întâlniri ale acestui sezon.
 Pentru cei din New York, victoria de aseară împotriva rivalilor săi din Los Angeles a fost a doua consecutiv în deplasare și a șasea din ultimele 7 meciuri jucate, în timp ce pentru Lakers, înfrângerea din Staples Center a însemnat a șasea consecutiv, deși aseară au revenit la ei titularii D`Angelo Russell și Nick Young.
  Letonul Kristaps Porzingis și Derrick Rose de la New York au fost cei mai buni marcatori ai partidei cu 26 respectiv 25 de puncte marcate. Acesta din urmă a revenit pe teren după o pauză de două partide.
 Din cealaltă tabără, rezerva Lou Williams a fost cel mai bun cu 24 de puncte marcate.

  New York Knicks va juca marți cu Suns în Phoenix în timp ce Los Angeles Lakers va juca la noapte în Sacramento primul din seria de 7 meciuri consecutive în deplasare.  


Westbrook a marcat 37 dar seria s-a oprit la 7

  Oklahoma City Thunder a învins pe teren propriu Boston Celtics cu 99-96, ducând la 6 numărul victoriilor obținute în ultimele 7 partide.
  Seria reușitelor consecutive de triple-double, începută în urmă cu 16 zile, când cei de la Thunder au întors meciul cu Nuggets în prelungiri, s-a încheiat aseară pentru Russel Westbrook. Pasele decisive au fost cele care i-au jucat feste superstarului din Oklahoma.
 Un al optulea triple-double în meciul de azi-noapte ar fi depășit recordul deținut de Micheal Jordan în 1989 și ar fi fost la doar unul de recordul absolut al NBA deținut de Wilt Chamberlain din 1968.
 Cu cele 37 de puncte marcate, 12 recuperări și doar 6 pase decisive, Westbrook a fost decisiv din nou, mai ales în a doua repriză când a marcat 23 de puncte, dintre care 13 au fost reușite în sfertul 4.
 Pentru fundașul din Oklahoma, în jurul căruia se reconstruiește echipa după plecarea lui Kevin Durant la Golden State, victoria de aseară a fost mult mai importantă decât recordurile personale, după cum avea să declare la finalul partidei.
  În mod evident, „number zero” a fost omul meciului, în timp ce de la Celtics cel mai bun marcator a fost Al Horford cu 19 puncte marcate. Crowder și Bradley s-au remarcat și ei cu 18 puncte fiecare.

  Etapa următoare Thunder se deplasează în Portland pentru meciul cu Blazers iar Celtics continua road trip-ul în San Antonio cu cei de la Spurs.