miercuri, 7 decembrie 2016

Top 10 dunk-uri ale săptămânii trecute în NBA


Răspunsul halucinant al lui Kerr la întrebarea despre înlocuirea lui Thompson

  Klay Thompson a făcut istorie luni noapte în partida câștigată de echipa sa Golden State Warriors pe tren propriu cu Indiana Pacers cu scorul 142-106.
   Recordul de 60 de puncte marcate, cel mai bun al carierei, a fost și cel mai bun din istoria NBA al punctelor marcată în numai 29 de minute jucate.
După meciul de acum două zile, toată media de peste ocean a fost scandalizată de decizia antrenorului de a nu-l folosi deloc pe Thomson în sfertul 4, când acesta din urmă, având în vedere forma incredibilă de joc, ar fi putut să doboare recordul lui Kobe Bryant de 81 de puncte.
  „Am fost singurul care am putu să-l opresc să marcheze 81”- a fost răspunsul ciudat, hilar și sec dat de Steve Kerr și citat de www.espn.com.

  Decizia se pare că i-a nemulțumit și pe jucători care, după meci, și-au ignorat antrenorul la vestiar, după cum însuși Steve Kerr a declarat la conferința de presă de după meci. 



Spurs se impune lejer în Minneapolis

   San Antonio Spurs a învins previzibil azi-noapte în deplasare, cu 105-91, pe Minnesota Timberwolves, una dintre cele mai slabe echipe din acest sezon.
  Cei de la Minnesota au început curajos partida în fața ocupantei locului secund din Conferința de Vest, terminând primul sfert în avantaj, 22-19. Jocul lor bun a continuat și în următorul, pe care l-au terminat la egalitate, 24-24.
  Echilibrul dintre cele două avea să se rupă în repriza a doua, când cei de la Spurs și-au ridicat nivelul jocului și au reușit să se impună la 14 puncte în fața lupilor rămași fără vlagă spre final.
  Cel mai bun marcator al meciului a fost Kawhi Leonard de la San Antonio cu 31 de puncte, iar cele două echipe au terminat partida cu  câte 5 jucători în double-figures.

  Pentru ambele formații urmează un meci în deplasare peste două zile, în Chicago pentru San Antonio Spurs în timp ce Minnesota Timberwolves va trece granița în Canada pentru meciul cu Toronto Raptors.   


Pistoanele din Detroit au avut aseară benzină

   Detroit Pistons a câștigat aseară, 102-91, în Palace of Auburn Hills, meciul cu vecina mai bine poziționată din clasamentul Diviziei Centrale și Conferinței de Est, Chicago Bulls, care a făcut deplasarea hotărâtă să-și mărească avansul față de cei din Detroit.
  Pistons au început mai bine partida și la pauza mare au condus cu 51-44. Wade și Chicago au revenit în a doua parte a jocului, când au reușit un sfert 3 foarte bun, 28-20. Nu aceelași lucru s-a întâmplat însă, în sfertul 4, când pistoanele au accelerat și au terminat partida la o diferență confortabilă de 11 puncte.
  În meciul pe care cei din Detroit nu-și permiteau să-l piardă, de la gazde s-a evidențiat mai degrabă jocul lor colectiv decât un anumit jucător.
 Cel mai bun marcator al partidei a fost din tabăra oaspeților, Jimmy Butler, cu 32 de puncte marcate în 43 de minute jucate.

  Pentru cele două urmează două deplasări, în San Antonio, unde Bulls își vor întâlni fostul coechipier Pau Gasol, și în Charlotte, unde Pistons îi vor întâlni pe cei de la Hornets.  


John Wall a marcat un career-high 52, însă vrăjitorii au pierdut

   Orlando Magic a câștigat aseară, 124-116, în deplasare cu Washington Wizards, ultimul meci din seria celor 5 deplasări consecutive.
   Deși, teoretic, magicienii au fost mai obosiți decât adversarii lor, cei din Orlando au dominat partida de la un capăt la celălalt. Aceștia au terminat partida la 8 puncte diferență, asigurându-și un final lipsit de emoții.
    A fost un meci în care cele două apărări au fost foarte slabe iar diferența a fost făcută de ofensiva mai bună a celor din Orlando.
   Cel mai bun marcator al partidei a fost „frustratul” John Wall de la învinsa Washington, care a marcat aseară 52 de puncte, înregistrând cea mai bună performanță a carierei.
   De la Orlando Magic, cel mai bun a fost Elfrid Payton, cu 25 de puncte, primul din seria de 7 jucători ai echipei sale care au terminat partida în double-figures.

  Pentru Wizards urmează, peste două zile, meciul de pe teren propriu cu Nuggets în timp ce Orlando va juca mâine acasă cu cei din Boston


Social media is the devil

    DeMarcus Cousins, pivotul lui Sacramento Kings, a afirmat recent că nu folosește niciunul dintre instrumentele social media. Declarația sa a fost citată ieri, 6 decembrie, de site-ul ligii profesioniste nord-americane de baschet, www.nba.com.  
 „Social media este răul”-a afirmat Cousins săptămâna trecută. Tot atunci, el a mai adăugat: „Dumnezeule, este răul absolut, este cea mai mare prostie”.
  Dacă opinia celui de al treilea marcator din NBA este una oprtună sau nu, vă las pe voi să judecați.

 Sursa: www.nba.com - Morning Tip Q&A: DeMarcus Cousins