joi, 15 decembrie 2016

RIP Craig Sager! Vei lipsi enorm iubitorilor de NBA!


Discuțiile despre triple-double îl enervează deja pe Westbrook

  Cel mai prolific marcator din istoria celor de la Oklahoma City Thunder, Russel Westbrook și-a pierdut  răbdarea cu presa care îl chestionează interminabil în ultima săptămână despre istoria pe care a făcut-o, prin marcarea unei serii incredibile de șapte triple-double consecutiv.

 După meciul pierdut de echipa sa aseară în fața celor de la Jazz, al treilea consecutiv fără obișnuita deja performanță de triple-double pentru el, „Number Zero” și-a exprimat indiferența față de subiect și a scos în evidență importanța victoriilor echipei sale în detrimentul performanțelor personale.


Cele mai spectaculoase 10 faze aseară în NBA


Houston le-a dat cu terenul în cap bieților regi

  Houston Rockets a învins, în Toyota Center, pe Sacramento Kings cu 132-98 și a realizat cea mai mare diferență de scor a serii.
 Sacramento a jucat fără 3 dintre jucătorii săi de bază (Cousins, Gay și McLemore - primul odihnit iar ultimii accidentați) iar acest handicap s-a văzut la final pe tabelă.
  James Harden a realizat aseară un triple-double cu 15 puncte marcate, 14 pase decisive și 11 recuperări în primele 3 sferturi în care a jucat. Cu această a cincea performanță din sezon și a paisprezecea a carierei, Harden l-a egalat pe Hakeem Olajuvon cu cele mai multe din istoria francizei.
  Cei din Houston au obținut a opta victorie consecutivă din acest sezon, cea mai bună serie din întreaga ligă și cea mai lungă a echipei din 2014.
 Cel mai bun marcator de la gaze a fost Ryan Anderson cu 22 de puncte marcate, în timp ce de la oaspeții cu „mână scurtă” s-a evidențiat Garrett Temple cu 20.

  Cele două echipe vor juca vineri următoarele lor partide, Houston acasă cu New Orleans, în timp ce Sacramento Kings se va deplasa în Memphis, pentru partida cu Grizzlies.



Fără Westbrook în triple-double OKC pierde din nou

   Într-un meci cu cărțile pa față, Utah Jazz a învins la scor, 109-89, rivala din Divizia Nord-Vest, Oklahoma City Thunder.
   Utah a dominat partida încă din startul ei și a avut în mare parte din timpul de joc un avantaj format din două cifre.
   De cealaltă parte, jocul bun al lui Westbrook nu a adus suficientă consistență în jocul echipei sale care, la final a pierdut la 20 de puncte diferență, în arena uneia dintre cele mai puternice echipe pe teren propriu din acest sezon.
   Cel mai bun marcator al partidei a fost Russel Westbrook care, deși a marcat 27 de puncte, nu a reușit să-și ajute echipa pentru a avita a treia înfrângere în ultimele 4 meciuri. Probabil că presiunea constantă din partea media asupra sa, privind recordurile de triple-double marcate de starul NBA, se face deja simțită în jocul său.   
   De la echipa gazdă, cel mai bun a fost Rodney Hood cu 25 de puncte marcate și care a revenit aseară după o pauză de două meciuri cauzată de o accidentare la picior.
   Probabil că forma excelentă a celor de la Utah Jazz va continua și după meciul teoretic ușor, acasă cu ultima din Vest, Dallas Mavericks, iar OKC speră să depășească forma slabă după meciul de pe teren propriu, din etapa următoare cu Phoenix Suns, o echipă la limita supraviețuirii. 


Kawhi Leonard pune umărul la încă un meci solid făcut de Spurs

 În ultimul meci de azi-noapte, San Antonio Spurs a învins fără probleme acasă, pe Boston Celtics, cu 108-101.
  Cei de la Spurs au făcut din nou un joc consistent în propria arenă, după victoria la 29 de puncte cu Nets din etapa trecută, 130-101.
  Echipa experimentatului antrenor Gregg Popovich a câștigat fără nicio emoție în AT&T Center și a dus seria meciurilor fără complexe în fața celor din Boston la 11-0 și la 11-2 seria cu echipele din Est.
  Kawhi Leonard a fost din nou cel mai bun marcator al partidei cu 26 de puncte marcate în aproape 37 de minute jucate. De la Celtics cel mai bun a fost Avery Bradley cu 25 de puncte, 6 pase decisive și 10 recuperări.
  Gregg Popovich l-a odihnit aseară pe LaMarcus Aldridge în timp ce Boston nu a beneficiat de aportul celui mai bun marcator al său, Isaiah Thomas, accidentat.

  San Antonio Spurs se va deplasa etapa următoare în Phoenix pentru meciul cu Suns iar Celtics se întorc acasă pentru meciul de peste două zile cu Charlotte Hornets.