marți, 20 decembrie 2016

Shaqtin' A Fool


Cele mai spectaculoase 5 faze de luni în NBA


Westbrook marchează 46 de puncte dar OKC pierde cu Hawks

 Oklahoma City Thunder a pierdut în propria arenă partida cu Atlanta Hawks cu scorul de 108-110.
 Partida a fost echilibrată pe întreaga sa perioadă, cu realizări ofensive spectaculoase de ambele părți. Russel Westbrook, pe mâna căruia cei de la Thunder au mers și acum la ultima posesie cu 12,7 secunde rămase la scorul de 110-108 pentru șoimi, a ratat ultimele două aruncări ale partidei.
  Cheia meciului de aseară a fost mutarea extremei Paul Millsap de la Hawks pe postul de pivot, pentru a substitui absența titularului Dwight Howard. Millsap s-a simțit excelent în această postură și a realizat un season-high de 30 de puncte, inclusiv coșul victoriei celor din Atlanta.
 Cel mai bun marcator al partidei a fost Russel Westbrook cu 46 de puncte marcate, însă omul meciului a fost aseară Paul Millsap.

 Cele două echipe vor juca următoarele meciuri miercuri, Thunder în deplasare cu New Orleans Pelicans iar Hawks vor primi vizita celor de la Minnesota Timberwolves


Furia taurilor din Chicago produce cel mai bun meci al lor în acest sezon

  Chicago Bulls a câștigat în United Center meciul împotriva celor de la Detroit Pistons, cu 113-82.
  Cei din Chicago, asemenea taurilor eliberați în coridă, au început  furios de bine meciul și au transformat în puncte primele lor 12 atacuri. Primul sfert l-au terminat cu 16 puncte avans, 35-19, și cu un fabulos 81 % la încercările de 2 puncte. Furia pozitivă a taurilor a continuat și în al doilea sfert, astfel că la pauza mare, Wade & Co. au încheiat deja socotelile după ce  avantajul lor a crescut la 35 de puncte, 69-34.
  După cea mai bună primă repriză de la începutul sezonului făcută de Bulls, în a doua jumătate a meciului, pistoanele, deja gripate de precizia dezarmantă a taurilor, au redus doar 4 puncte din deficitul de la pauza mare.
 Criticile aduse taurilor datorită meciurilor foarte slabe făcute de aceștia în ultimele două înfrângeri consecutive contra celor de la Milwaukee Bucks, au produs deja primele efecte.
  Cel mai bun marcator al meciului, cu 19 puncte, a fost Jimmy Butler de la gazde, care au terminat partida cu 7 jucători în double-figures, iar Rajon Rondo a realizat singurul double-double al serii cu 10 puncte și nu mai puțin de 14 pase decisive.
  De la oaspeții din Detroit, Jon Leuer a fost cel mai bun marcator, cu 16 puncte realizate în 20 de minute jucate.

  Peste două zile, cele două echipe vor juca pe teren propriu, Chicago cu Washington Wizards iar Detroit cu Memphis Grizzlies.


George cel mai bun și Young providențial pentru Pacers

 Indiana Pacers a câștigat acasă, la numai două puncte, împotriva celor de la Washington Wizards, cu scorul de 107-105.
 Wizards au început furtunos partida și la scorul de 12-1 pentru ei, Nate McMillan a fost forțat să ceară primul time-out al partidei după nici 3 minute de joc. Pacers a echilibrat meciul și a intrat la pauza mare cu scorul egal la 57.
  În sfertul 3, cei din Indianapolis au accelerat și au reușit să treacă în avantaj la 9 puncte, 88-79. Run-ul de 9-0 din startul ultimului act al celor din Washington avea să restabilească echilibrul dintre cele două echipe la 88, cu 9 minute rămase până la final.
  La ultimul atac al celor de la Indiana, cu 4,6 secunde rămase de joc la scorul egal la 105, Jeff Teague a repus de la margine până la Thaddeus Young în poziție centrală la limita semicercului, iar acesta și-a depășit adversarul și a reușit să introducă mingea în coș dintr-o poziție foarte grea.
  Cu 0,9 secunde rămase, Washington a ratat ultima aruncare de 3 prin Bradley Beal și Indiana s-a impus cu emoții în primul meci acasă după o serie de 3 deplasări.
  Paul George de la Indiana Pacers a fost cel mai bun marcator aseară cu 27 de puncte reușite iar ceochipierul său, Jeff Teague, a reușit un double-double cu 23 de puncte și 10 pase decisive. De la oaspeți cel mai bun marcator a fost Bradley Beal cu 22 de puncte iar John Wall a reușit și el un double-double cu 19 puncte și 10 pase decisive.

  Pacers va juca în acestă noapte, în deplasare cu New York Knicks iar Washington va juca peste două zile, tot în deplasare, cu Chicago Bulls.   


DeMar DeRozan și James Harden au fost cei mai buni săptămâna trecută

  DeMar DeRozan de la Toronto Raptors și James Harden de la Houston Rockets au fost desemnați de liga profesionistă cei mai buni jucători în Conferința de Est respectiv Vest, în săptămâna 12-18 decembrie.

sportingnews.com
  În cele 3 victorii și o înfrângere obținute cu Raptors, DeRozan a înregistrat cea mai mare medie din ligă a punctelor realizate în meci, 31,5 și o medie a procentajelor de două puncte de 60,5.
  A fost a doua oară în sezon când a reușit cel puțin 30 de puncte în 4 meciuri consecutive și de asemenea a reușit procentaje în fiecare cele 4 partide procentaje la aruncările de 2 puncte de minim 50 %.
  



spacecityscoop.com
   În Conferința de Vest, James Harden, în cele 4 victorii consecutive înregistrate cu Houston, a realizat o medie de 27 de puncte pe meci (a treia performanță din conferință), 12,8 pase decisive (cea mai bună performanță a ligii), 9,8 recuperări și o intercepție.
  Harden a mai realizat 2 triple-double consecutiv în victoriile cu Sacramento Kings și New Orleans Pelicans, totalizând la 6 realizările din sezon și la 15 cele ale carierei, număr cu care a devenit cel mai bun din istoria francizei la acest capitol, după legendarul Hakeem Olajuvon cu 14.

  În 3 din cele 4 partide jucate săptămâna trecută și 18 în întreg sezonul, Harden a reușit minim 20 de puncte și 10 pase decisive.