marți, 27 decembrie 2016

Topul celor mai frumoase 10 faze de luni în NBA


James Harden a fost cel mai bun marcator luni în NBA

 Fundașul James Harden a realizat un double-double în partida castigată de echipa sa, Houston Rockets, pe teren propriu cu Phoenix Suns, 131-115.
  Point guard-ul celor de la Rockets a reușit aseară 32 de puncte, 12 pase decisive și 5 recuperări în 30 de minute. Performanța din dreptul punctelor marcate a fost cea mai bună azi-noapte în NBA.


John Wall a fost cel mai bun pasator luni în NBA

  Fundașul John Wall a realizat un double-double în partida castigată de echipa sa, Washington Wizards, pe teren propriu cu Milwaukee Bucks, 107-102.

  Point guard-ul celor de la Wizards a reușit aseară 18 puncte, 16 pase decisive și 3 recuperări în 42 de minute. Performanța din dreptul paselor decisive a fost cea mai bună azi-noapte în NBA


Raptors continuă în Portland forma excelentă

 Toronto Raptors a obținut aseară a șaptea victorie consecutivă în deplasarea din Portland, 95-91, și a realizat astfel cea mai bună serie din istoria francizei.  
 După două zile de pauză, cei din Porltand s-au întors pe parchetul din Moda Center, hotărâți să pună capăt seriei de 5 înfrângeri consecutive, din totalul celor 9 din ultimele 10 meciuri jucate.
 Cu un lot decimat de accidentări, pe lista cărora s-a mai adăugat după meciul anterior cu San Antonio Spurs și vedeta lor Damian Lillard, cei de la Blazers au făcut un meci bun în fața ocupantei locului secund în Conferința de Est, una dintre cele mai în formă echipe din NBA, cu o serie incredibilă de 14 victorii și doar două înfrângeri în ultimele 16 partide.
 Cel două echipe au excelat la capitolul defensiv iar în ofensivă nu au reușit să impună un ritm susținut. A fost prima partidă a celor din Toronto în care au marcat sub sută, după ce în ultimele 16 au depășit 100 de puncte.
  După un final tensionat în care oaspeții au fost mai precși în ofensivă, Toronto Raptors a smuls o victorie în Moda Center, cu care devine una dintre cele mai în formă echipe din NBA.
 Cei mai buni marcatori ai partidei au fost C.J. McCollum de la Portland cu 29 de puncte și Kyle Lowry de la Toronto cu 27. DeMar DeRozan și Mason Plumlee au terminat partida în double-double cu 20 de puncte și 10 recuperări, respectiv 13 puncte și 15 recuperări.

 Toronto continuă seria road-trip-ului din Vest cu meciul din etapa următoare împotriva celor de la Golden State Warriors, în timp ce Blazers speră să găsească formula câștigătoare în cel de-al patrulea meci consecutiv pe teren propriu contra celor de la Sacramento Kings


Isaiah Thomas și Russel Westbrook au fost cei mai buni săptămâna trecută

  Isaiah Thomas de la Boston Celtics și Russel Westbrook de la Oklahoma City Thunder au fost desemnați de liga profesionistă cei mai buni jucători în Conferința de Est respectiv Vest, în săptămâna 19-25 decembrie.
  În seria de 3 victorii și o înfrângere reușită cu Boston, Isaiah Thomas a înregistrat o medie de 33,3 puncte pe meci (ce mai bună din Conferința de Est) și 7,3 pase decisive (a șasea performanță a conferinței). Pe 20 decembrie în victoria 112-109 obținută de Boston în prelungiri cu Memphis Grizzlies, Thomas a realizat 44 de puncte, cea mai bună performanță a carierei.
 Fundașul din Boston a avut săptămâna trecută o medie de 48,8 % la aruncările din interiorul semicercului și 90,7 % (39 din 43) la aruncările libere.
 De partea cealaltă, Westbrook, în seria de 3-1 obținută cu Oklahoma City Thunder, a înregistrat o medie de 41 puncte (cea mai bună în NBA), 10 pase decisive și 9,8 recuperări. Cu această performanță, Westbrook a devenit al treilea jucător din istoria NBA care leagă trei meciuri consecutive cu minim 40 de puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive.

 În victoria echipei sale împotriva celor de la Celtics, Number Zero a realizat triple-double-ul cu numărul 14 în acest sezon, cu 45 de puncte, 11 recuperări și 11 pase decisive. A fost al șaselea al carierei sale în care marchează minim 40 de puncte, performanță care îl plasează pe locul 3 în istorie după Oscar Robertson cu 22 și Wilt Chamberlain cu 7.
Sursa: www.nba.com