luni, 19 decembrie 2016

Cele mai spectaculoase 10 faze duminică în NBA


Spurs au ciufulit bine pelicanii

  În ultimul meci al serii, San Antonio Spurs a învins lejer New Orleans Pelicans cu 113-100.
  Cei din San Antonio au făcut o partidă ofensivă excelentă în prima repriză, la finalul căreia au condus cu 12 puncte, 61-49. În sfertul 3 gazdele au accelerat decisiv, mărind avantajul la 21, unul prea mare pentru Anthony Davis și ai săi bieți pelicani, care aveau să mai recuperez până la final doar 8 puncte din deficit.
  Cu cele 22 de puncte marcate, LaMarcus Aldridge s-a aflat în fruntea celor 6 jucători de la Spurs care au terminat partida în double-figures.
  De la New Orleans cele mai multe puncte, 16,  le-a realizat pivotul francez Alexis Ajinca în aproape 28 de minute pe parchet.
  Victoria de aseară a fost un tribut adus cariere fabulosului jucător Tim Duncan, al cărui maieu cu numărul 21 afost retras după meci, într-o ceremonie dedicată sportivului și omului Timmy D.

  Cele două echipe vor juca peste două zile în deplasare, Spurs la cea mai în formă echipă din ligă, Houston Rockets iar cei de la Pelicans speră să-și aranjeze penajul șifonat în Philadelphia cu una dintre cele mai slabe echipe din ligă.  


Joel Embiid - cel mai bun între muribunzi

 Philadelphia 76ers a învins la limită Brooklyn Nets cu 108-107, în duelul dintre ultimele clasate în Conferința de Est.
 Gazdele din Philadelphia au pus capăt unei serii negre de 8 partide pe teren propriu fără victorie, obținâmd doar a treia victorie în ultimele 13 meciuri jucate în acest sezon.
 Ultimele clasate în Est au avut o evoluție bună în ofensivă, capitol la care a excelat aseară Joel Embiid de la gazde, care cu cele 33 de puncte marcate, a fost omul meciului și a realizat cea mai bună performanță ofensivă a carierei sale.
  În finalul sfertului 4, Embiid a transformat două libere cruciale pentru echipa sa, cu 12,5 secunde rămase de joc iar tripla înscrisă de Jeremy Lin cu 2,5 secunde rămase, a fost insuficientă pentru Nets, care la ultima repunere din lateral a gazdelor nu au mai reușit nimic important.
  De la oaspeți cel mai bun a fost Brook Lopez, care a fost destul de aproape de un triple-double, cu cele 22 de puncte, 8 pase decisive și 9 recuperări reușite aseară.

  Cele două echipe vor juca peste două zile în deplasare, Brooklyn cu locul 2 din conferință, Toronto Raptors iar Philadelphia se va deplasa în sud pentru meciul cu New Orleans Pelicans.


Clippers vrăjiți de Beal în capitală

  În cel de-al treilea meci consecutiv pe teren propriu, Washington Wizards au învins Los Angeles Clippers cu 117-110.
  Meciul a fost echilibrat, cu reușite spectaculoase la ambele panouri, însă cu un ușor plus de spectacol  parcă de partea celor din L.A., de la care atleticul pivot DeAndre Jordan parcă a stat aseară mai mult prin aer.
  Ehilibrul a fost rupt de cei din Washington în ultimul sfert, când au reușit un excelent procentaj de 80 % (12-15) al aruncărilor de 2 puncte și care s-a concretizat într-un super run decisiv de 22-8.  
  Victoria din Verizon Center a fost a treia consecutivă și a cincia în ultimele șase partide jucate de vrăjitori, de la care Bradley Beal a fost aseară omul meciului, cu 41 de puncte marcate.
  De la Los Angeles Clippers cel mai bun marcator a fost Black Griffin cu 26 de puncte marcate, 7 pase decisive și 7 recuperări.

 Washington se va deplasa marți în Indianapolis pentru meciul cu cei de la Pacers, în timp ce Clippers vor juca, tot marți, primul meci din seria de trei pe teren propriu cu Denver Nuggets.


Spurs au retras maieul cu numărul 21 al legendarului Tim Duncan

  După partida câștigată de San Antonio Spurs împotriva celor de la New Orleans Pelicans cu 113-100, spectatorii din AT&T Center au asistat la ceremonia oficială de retragere a maieului cu numărul 21 purtat de Tim Duncan, care a jucat întrega carieră numai pentru Spurs.

  The Big Fundamental, cum i se spunea datorită stilului său de joc inconfundabil, s-a retras din activitate la finalul sezonului trecut, după 19 sezoane petrecut alături de San Antonio Spurs. În aceast perioadă, Timmy a câștigat 5 inele de campion și două titluri de MVP al sezonului.