miercuri, 14 decembrie 2016

Vă mai amintiți de White Chocolate? Ce jucător!


Top 10 cele mai spectaculoase faze de marți în NBA


James și Gasol - cei mai buni săptămâna trecută

  LeBron James de la Cleveland Cavaliers și Marc Gasol de la Memphis Grizzlies au fost desemnați de liga profesionistă cei mai buni jucători în Conferința de Est respectiv Vest, în săptămâna 5-11 decembrie.
  James a înregistrat cu Cavs 4 victorii pe linie și a fost liderul marcatorilor din NBA cu o medie de 32,5 puncte marcate pe meci.
 Pe 9 decembrie a marcat 27 de puncte în victoria echipei sale 114-84 cu Miami Heat și a ajuns până pe locul 9 în clasamentul all time al marcatorilor din NBA. Ziua următoare a marcat un season-high cu cele 44 de puncte reușite în partida câștigată cu 116-105 în fața celor de la Charlotte Hornets. În timpul partidei cu Hornets, James a devenit primul jucător din istoria NBA cu 27000 de puncte marcate, 7000 de recuperări și tot atâtea pase decisive în întreaga carieră.
 De partea cealaltă, Gasol a reușit cu Grizzlies săptămâna trecută 4 victorii, înregistrând o medie de 27,3 puncte marcate (locul 4 în vest), 10 recuperări și 5,3 pase decisive.
 El a început săptămâna cu al doilea triple double al carierei, terminând cu 28 de puncte, 11 recuperări și 10 pase decisive partida câștigată de Memphis împotriva celor de la New Orleans Pelicans, în două reprize de prelungiri.
  În următoarea partidă câștigată de Grizzlies acasă cu Philadelphia 76ers, 96-91, Gasol a marcat 26 de puncte și a realizat cele mai multe recuperări în acest sezon, 12.

 Pe 8 decembrie mai avea să înregistreze un season high, de data aceasta la capitolul punctelor marcate, 36, în victoria cu Portland Trail Blazers.

Lillard lansează cu o victorie a treia serie de ghete cu semnătură proprie

  Portland Trail Blazers a învins lejer Oklahoma City Thunder cu 114-95, în primul meci acasă după 5 consecutive în deplasare.
  Blazers nu a acuzat deloc oboseala acumulată în urma celor 5 deplasări și au intrat foarte bine în meci. În prima repriză, cele două ofensive au funcționat bine, cu un plus de partea celor din Portland care au intrat la pauza mare cu un avantaj de 16 puncte, 68-52.
  În a doua jumătate a partidei, efortul gazdelor de a apăra avansul de la pauza mare a dat rezultate la final, când Westbrook și Thunder nu au reușit să recupereze deficitul prea mare de la începutul sferului 3.
  De la Portland 6, juători au terminat partida de aseară în double-figures, cel mai bun fiind Mason Plumlee cu 18 puncte marcate. În ziua în care cei de la Adidas au lansat a treia serie de ghete Dam 3, Damian Lillard a marcat 17 puncte în 30 de minute.
  De la oaspeți, Russel Westbrook a fost cel mai bun marcatator al partidei cu 20 de puncte în 27 de minute jucate.

  În etapa următoare, ambele echipe vor juca în deplasare, Blazers cu Nuggets iar Thunder în Salt Lake City cu Jazz.


Knicks se rătăcesc în deșert

  New York Knicks a pierdut aseară în prelungiri 113-111, cu Phoenix Suns, primul meci al campaniei din Vest.
  Tânăra echipă din Phoenix a făcut un joc foarte bun aseară în propria arenă și după 3 sferturi au condus cu 85-73. În ultimul sfert, cei de la Knicks au recuperat deficitul de 12 puncte și au dus meciul în prelungiri. Eric Bledsoe, de la gazde, avea să iasă în evidență cu 8 puncte marcate consecutiv în prelungiri pentru a doua victorie a celor de la Suns din ultimele 3.
  Pentru New York a fost doar a doua înfrângere în ultimele 8 partide jucate în acest sezon.
 Cu 34 de puncte marcate, doar cu unu mai puțin decât cea mai bună performanță a carierei sale, letonul Kristaps Porzingis de la Knicks a fost cel mai bun marcator al partidei.
  De la gazdele de aseară, cel mai bun jucător a fost Eric Bledsoe cu 31 de puncte marcate în al treilea meci consecutiv în care a înscris minim 30.
  La oaspeți, Derrick Rose nu a jucat deloc în a doua repriză din cauza spasmelor musculare la spate, o problemă medicală cu care se confruntă tot mai des în ultima vreme.

  Meciul următor Suns vor rămâne în Phoenix pentru confruntarea cu echipa de pe locul 2 în Vest, San Antonio Spurs, în timp ce Knicks continuă seria road-trip-ului din Vest în Oakland, pentru meciul împotriva celor de la Golden State Warriors.


Două calde, una rece pentru Chicago Bulls

  Chicago Bulls a pierdut surprinzător pe teren propriu cu 94-99, meciul jucat azi-noapte cu Minnesota Timberwolves.
  Pentru Tom Thibodeau, antrenorul principal al celor de la Timberwolves, a fost primul meci în Chicago după ce conducerea taurilor s-au despărțit de acesta în 2015, nu în cea mai profesionistă manieră.
  După un prim sfert în care gazdele au excelat la capitolul ofensiv (38 de puncte), Thibodeau, renumit pentru stilul defensiv, și-a coordonat excelent defensiva care i-a ținut pe cei din Chicago la maxim 19 puncte marcate în fiecare dintre următoarele 3 sferturi.
  Ce de-a șasea victorie din acest sezon pentru lupi a fost cu atât mai spectaculoasă cu cât aceștia au „topit” un deficit de 21 de puncte și au pus capăt unei serii de 4 înfrângeri consecutive.
  Cu înfrângerea de aseară din United Center, Wade și Co. au ratat șansa de a lega, pentru prima dată în acest sezon, 3 victorii pe teren propriu.
  Cel mai bun marcator al partidei a fost Jimmy Butler de la perdanta Chicago, cu 27 de puncte marcate. De la oaspeți s-au remarcat la capitolul ofensiv Zach LaVine și canadianul Andrew Wiggins cu câte 24, respectiv 23 de puncte marcate.

  Etapa următoare Chicago va juca în deplasare cu Milwaukee Bucks, în timp ce Minnesota Timberwolves vor încerca să țină în frâu, acasă, una dintre cele mai în formă echipe din NBA, Houston Rockets.


John Legend la All-Star Game 2017

  Cunoscutul artist John Legend va fi protagonistul show-ului din pauza mare a meciului All-Star Game programat anul viitor pe 19 februarie în New Orleans.
 Cântărețul, compozitorul și actorul John Legend are la activ 10 premii Grammy, un trofeu Globul de Aur și un premiu Oscar, ultimele două obținute anul trecut pentru piesa „Glory ”din coloana sonoră a filmului „Selma” (2014).  
  Artistul va fi prezent pentru a treia oară la un eveniment sportiv de acest fel, după cel din Phoenix din 2007 și Houston, în 2013.
  Evenimentul de anul viitor a fost mutat din Charlotte, unde fusese inițial programat, datorită discriminării unei legi a statului Carolina de Nord, care obligă persoanele transsexuale să folosească toaletele corespunzătoare sexului cu care s-au născut.

Sursa: www.espn.com