joi, 8 decembrie 2016

Top 10 ale celor mai frumoase faze din meciurile de miercuri noaptea jucate în NBA


S-au mai jucat azi-noapte în NBA:







Buzzer beater-ul lui Williams, un nou record al francizei

    Lou Williams a înscris aseară un coș de la aproape 22 de metri distanță, cu o secundă înainte de pauza mare a partidei pe care echipa sa, Los Angeles Lakers, a pierdut-o aseară în deplasare cu Huston Rockets, 134-95.
  Aruncarea fundașului din proximitatea semicercului propriu de 7,24 este considerată reușita de la cea mai mare distanță înregistrată în istoria francizei din 1979, când a fost introdus pentru prima data semicercul în NBA.

  Înaintea lui Williams, „The Logo” Jerry West a reușit o aruncare de la o distanță ceva mai mare, însă atunci nu exista semicercul de 3 puncte în jocurile din ligă. 
Sursa: www.nba.com


Warriors nu strălucesc dar câștigă la pas în Staples Center

  Golden State Warriors a învins lejer în deplasare pe rivala din divizie și conferință, Los Angeles Clippers, cu 115-98.
  Deși vedetele celor din Oakland nu au ieșit la rampă, echipa de pe primul loc în Conferința de Vest a obținut a șasea victorie consecutivă din întâlnirile directe cu Los Angeles Clippers, clasată a treia în Vest.
  Gazdele de aseară și-au concentrat efortul colectiv pe contestarea aruncărilor de afară, însă au lăsat spații foarte mari în centru apărării, pe unde primii doi marcatori ai partidei, Klay Thompson (24) și Draymond Green (22 season-high), au pătruns fără marcaj și au înscris puncte ușoare.
   În ultima victorie împotriva celor de la Clippers din excelenta serie de 8-1 din era Steve Kerr, Warriors au marcat numai de 7 ori de 3 puncte din 30 de încercări. Aseară, Steph Curry nu a reușit niciun coș de 3 puncte.

   Golden State speră să obțină a patra victorie consecutivă, etapa viitoare în Salt Lake City, cu Utah Jazz, în timp ce Clippers speră să câștige pe teren propriu meciul cu New Orleans Pelicans.



Cleveland Cavaliers a demolat New York Knicks în Madison Square Garden

  Cleveland Cavaliers a întrerupt violent, cu un categoric 126-94, seria bună de 4 victorii consecutive ale celor de la New York Knicks.
  „The Big Three” - James, Love și Irving au marcat împreună 74 de puncte și au arătat, după ceva vreme, a veritabili campioni.  Cu victoria de aseară, Cavs au legat al doilea succes, după cel de luni noaptea din Toronto.
  Chiar și în absența lui J.R. Smith, accidentat la genunchi în partida precedentă, campionii au reușit 22 de încercări din afara semicercului.
  De partea cealaltă, cei din New York au avut o prestație slabă, cu un procentaj al aruncărilor de 2 puncte de doar 40 %. Vedeta lor, Carmelo Anthony, a înscris doar 8 puncte iar rising-star-ul leton Kristaps Porzingis a terminat partida cu 5-15 la aruncările de două puncte.

  Mâine, Cavs vor juca cu Miami, în timp ce Knicks vor face o deplasare în Sacramento pentru partida cu Kings





Boston Celtics a deschis regalul victoriilor la cel puțin 30 de puncte de azi-noapte

  Boston Celtics a învins în deplasare pe Orlando Magic cu scorul 117-87, marcând prima din seria de 4 partide ale etapei încheiate la o diferență de cel puțin 30 de puncte.
  Scorul final este surprinzător nu atât prin prisma diferenței foarte mari, cât mai ales că a fost realizat împotriva unei echipe, Orlando Magic, aflate în formă după o serie de 3 victorii în deplasare.
  Diferența minimă de la pauza mare în favoarea gazdelor, 50-49, nu anunța cu nimic dezastrul din a doua parte a meciului, când magicienii au fost surclasați cu un parțial categoric, 68-37.
  Celtics au fost peste adveresarii lor de aseară la toate capitolele și au terminat partida cu 52 % la aruncările de două puncte față de numai 37 % al gazdelor.
  Cel mai bun marcator a fost Avery Bradley de la Boston cu 23 de puncte marcate, primul din totalul de 7 jucători de la Boston în double-figures.

  Etapa următoare Celtics va primi vizita ocupantei locului 2 din Conferința de Est, Toronto Rasptors, iar cei din Orlando speră să facă uitată înfrângerea categorică de aseară, la finalul partidei viitoare din deplasare cu Charlotte Hornets