vineri, 9 decembrie 2016

Top 10 cu cele mai spectaculoase faze ale meciurile de joi noaptea din NBA


Warriors sprijină victimele din Ghost Ship

  Jucătorii echipei Golden State Warriors au făcut publice condoleanțe și au donat 75 000 $ pentru victimele și familiile celor decedați în urma unui incendiu la un depozit, în incinta căruia era amenajat un club. La momentul producerii incendiului, în Ghost Ship era în plină desfășurare o petrecere cu muzică electronică.     
 Tragedia din Oakland, în urma căreia au murit 36 de persoane, s-a produs în condiții oarecum similare celor din clubul Colectiv de anul trecut din România.
  Anunțul a fost făcut miercuri, înaintea partidei din deplasare cu Los Angeles Clippers.
 Banii strânși, comletează suma de 50 000 $ donată deja cu puțin înainte de proprietarii francizei.

Sursa: www.nba.com


S-au mai jucat azi-noapte în NBA:




Spurs s-au uscat în Windy City

  San Antonio Spurs a clacat azi-noapte, în fața celor de la Chicago Bulls, cu scorul de 95-91, fiind prima victorie a coechipierilor lui Wade,  după o serie de 3 înfrângeri consecutive.
  Taurii au oprit la 13 seria incredibilă a meciurilor consecutive câștigate în deplasare de Spurs în acest sezon. Cu o evetuală victorie aseară, San Antonio ar fi egalat cea mai bună performanță de acest fel din istoria NBA, record stabilit sezonul trecut de Golden State Warriors.
   Cele 3 victorii din precedentele 4 întâlniri cu Spurs au constituit un avantaj moral important pentru Chicago, care au intrat foarte bine în partida de aseară când, la pauza mare conduceau la o diferență formată din două cifre, 45-32.
   Spurs a facut o primă repriză foarte slabă în ofensivă, marcând sub 20 de puncte pe sfert (17 respectiv 15). În a doua repriză, lucrurile aveau să meargă ceva mai bine pentru ei în ofensivă, dar taurii au ținut pedala de accelerație călcată până la final, reușind o victorie mare împotriva uneia dintre cele mai in formă echipe din NBA în acest sezon.
  De la oaspeți, cel mai bun jucător a fost Kwahi Leonard, care a fost și marcatorul partidei cu 24 de puncte.
   De la Chicago Bulls 5 jucători au terminat partida în double-figures, avându-i în frunte pe Dwyane Wade și  Jimmy Butler cu 20 și respectiv 13 puncte marcate.
   Peste două zile cele două echipe vor juca pe teren propriu. Chicago va primi vizita celor din Miami, aflați într-o vizibilă scădere de formă, iar San Antonio vor avea un meci teoretic ușor în compania penultimei clasate în Conferința de Est, Brooklyn Nets



Războinicii au cântat aseară jazz

  Golden State Warriors a obținut o victorie facilă în deplasare, 106-99, în partida din Salt Lake City cu Utah Jazz.
  La fel ca în meciul anterior împotriva celor de la Clippers, în primul sfert, Warriors au realizat un run consistent (ceva mai mare de data asta) de 29-1 în fața unei echipe Utah Jazz la care nu au jucat aseară principalii săi trei marcatori (Gordon Hayward, George Hill și Derrick Favors).
  Jocul s-a reluat în a doua repriză de la scorul de 65-46 în favoarea celor din Oakland. În această perioadă, jocul oaspeților a superit în fața cântăreților, care au avut cea mai mare improvizație în primul 5 din întreg sezonul, datorita accidentării a 4 titulari.
  A fost una dintre cele mai ineficiente reprize ale lui Curry și Co. din acest sezon, înregistrând pentru prima dată mai multe pase greșite (9) decât decisive (7).
  Deși Utah a redus până la final deficitul la numai 7 puncte, avansul de 19 puncte de la pauza mare s-a dovedit a fi decisiv pentru Warriors.
  Cel mai bun marcator a fost Stephen Curry care a marcat 14 din cele 26 de puncte în timpul run-ului incredibil din primul sfert.
   Din tabăra celor de la Jazz, australianul Joe Ingles a realizat un career-high cu cele 21 de puncte înscrise, pivotul francez Rudy Gobert a marcat 20 iar Shelvin Mack a realizat și el un season-high 19.

  Golden State vor juca duminică în Memphis al treilea meci din seria de 5 deplasări consecutive, în timp ce Utah Jazz rămân acasă pentru meciul cu Sacramento Kings care are în acest sezon 8 înfrângeri în 12 deplasări. 



Urșii din Memphis supraviețuiesc din nou

   În ciuda numeroaselor accidentări din ultima vreme, Memphis Grizzlies continuă perioada bună pe care o traversează cu 5 victorii consecutive, ultima fiind obținută aseară în FedEx Forum, 88-86, împotriva celor de la Portland Trailblazers.  
   Într-o partidă cu multe greșeli de ambele părți și puține puncte marcate, Portland s-au aflat la conducere o bună perioadă a jocului. Însă, cu un Marc Gasol în zi de meci mare, Urșii din Memphis au avut o prestație perfecta în ultimele două minute ale partidei, pe care au câștigat-o cu cele două libere marcate de Toney Douglas la scorul de 86-86, cu 0,5 secunde rămase din timpul de joc.
   Cel mai bun marcator a fost Marc Gasol cu 36 de puncte marcate iar omul meciului poate fi considerat coechipierul său, Toney Douglas, care a marcat ultimele 6 puncte ale partidei din totalul său de 11.
    De partea cealaltă, CJ McCollum a fost cel mai bun marcator de la Portland cu 24 de puncte, urmat de Damian Lillard cu 19 și Evan Turner cu 15 puncte și 10 recuperări.

   Etapa următoare Memphis vor avea o deplasare foarte dificilă în Oakland, la ocupanta primului loc în Conferința de Vest, Golden State Warriors iar Portland vor juca la rândul lor tot în deplasare însă vor merge în Est pentru meciul cu Indiana Pacers.