luni, 5 decembrie 2016

Top 10 faze spectaculoase de sâmbătă!


Westbrook face din nou istorie!

Russell Westbrook face un sezon incendiar
   Performanța lui Russell Westbrook din meciul de aseară cu New Orleans Pelicans, când a reușit cel de-al cincilea triple-double consecutiv din acest sezon, este cea mai bună după cea a lui Michael Jordan cu 7 reușite consecutive din 1989.
  Cu cele 47 triple-double reușite în carieră,  Westbrook este jucătorul în activitate din NBA cu cele mai multe și pe locul 6 în intreaga istorie a ligii profesioniste. Mai mult, mediile impresionante din acest sezon ale starului celor din Oklahoma sunt tot un triple-double: 31 de puncte marcate, 10,8 recuperări și 11,3 pase decisive.
Cele mai multe triple-double consecutive din istoria NBA:
9-Wilt Chamberlain (1968);
7-Michael Jordan (1989) și Oscar Robertson (1961);
5-Robertson (1961 și 1962), Chambarlain (1968) și Westbrook în prezent.
Cele mai multe triple-double din istoria NBA:
181-Oscar Robertson;
138-Magic Johnson;
107-Jason Kidd;
78-Wilt Chamberlain;
59-Larry Bird;

47-Russell Westbrook.
Sursa: www.nba.com

Pacers din nou peste Clippers

  Paul George a revenit azi-noapte pentru Indiana Pacers în meciul din Staples Center cu Los Angeles Clippers, după o pauză de 6 meciuri. Și în cel de-al doilea din ultimele 3 meciuri jucate între cele două, vicoria a revenit celor din Indianapolis cu scorul de 111-102.
  După ce în prima repriză au stat tot timpul în spatele adversarilor, în ceea de a doua Pacers a accelerat și a trecut la conducerea partidei încă din primele minute ale sfertului 3. Clippers au fost ținuți constant la o diferență formată din două cifre iar final a fost unul fără emoții pentru Paul George și Indiana Pacers.
  Cel mai bun marcator al partidei a fost Black Griffin cu 24 de puncte marcate. La revenirea pe parchet, Paul George a reușit 16 puncte pentru echipa sa în cele 34 de minute jucate.

  Următoarea adversară a celor două echipe va fi Golden State Warriors. Primii vor juca cei de la Indiana în deplasare, peste două zile, în timp ce Clippers vor juca acasă peste 3 zile. 



O nouă victorie pentru Rose și Carmelo

    New York Knicks a obținut aseară la Madison Square Garden o nouă victorie pe teren propriu, scor 106-98, de data asta împotriva celor de la Sacramento King.
    A fost un meci controlat în marea parte de Carmelo Anthony si Co., asta poate și datorită oboseli acumulate în cele 4 meciuri consecutive jucate în deplasare de cei din Sacramento.
    Deși primii 2 marcatori ai meciului au fost DeMarcus Cousins cu 36 de puncte și Rudy Gay cu 22, acest argument nu a fost suficient regilor pentru a evita o a treia înfrângere consecutivă.
  De partea cealaltă, Knicks au etalat un joc colectiv bun și au terminat partida cu 4 jucători în double figures.
   Cu o vicorie, 3 înfrângeri și un meci amânat, Sacramento Kings a încheiat aseară seria negativă a deplasărilor  în Conferința de Est.
   Pentru Knicks urmează peste două zile meciul din deplasare cu Miami Heat, în timp ce Sacramento Kings revine în propriul fief unde peste 3 zile o va înfrunta pe ultima echipă din Vest, Dallas Mavericks.

Westbrook-5 triple-double consecutiv și 10 în sezon

  După o serie de 3 înfrângeri, Oklahoma City Thunder a obținut aseară în fața celor de la New Orleans Pelicans  a cincea victorie consecutivă cu scorul de 101-92. Meciul din propria arenă a fost unul facil pentru Thunder, care au dominat disputa încă din primele minute.
 Starul NBA Russel Westbrook a fost peste tot pe teren, iar cu cele 28 de puncte marcate, 17 recuperări și 12 pase decisive a reușit al cincilea triple-double consecutiv și al zecelea al sezonului.
  De partea cealaltă, New Orleans pare că nu se regăsește acest sezon. Cele 37 de puncte reușite aseară de marcatorul partidei Anthony Davis nu au fost suficiente echipei sale pentru a obține victoria.
  Jocul mai puțin reușit al pelicanilor, care se pare că se bazează mai mult decât trebuie pe jocul lui Davis, a fost cauzat și de o defesnivă perfectă a celor din Oklahoma. Aceștia din urmă au reușit să-și țină adversarii la un procentaj al aruncărilor de două puncte de numai 36,7 %.
   Pentru Thunder urmează mâine o deplasare în Conferința de Est, pentru meciul cu Atlanta Hawks-perdanta din etapa trecută cu Toronto, în timp ce New Orleans vor primi tot mâine vizita colegilor din Divizia de Sud-Vest, Memphis Grizzlies, care întâmpină ceva probleme de lot