joi, 22 decembrie 2016

Top 10 faze de miercuri în NBA


Westbrook a fost marcatorul serii în NBA

 Russel Westbrook a marcat 42 de puncte în partida câștigată în deplasare de echipa sa din Oklahoma împotriva celor de la New Orleans Pelicans cu scorul de 121-110.

  Cu această performanță, Westbrook a fost cel mai bun marcator miercuri în NBA


Westbrook și OKC respiră în New Orleans

  Oklahoma City Thunder a învins în deplasare New Orleans Pelicans cu scorul de 121-110.
  Partida a fost destul de echilibrată până în sfertul 3 la finalul căruia scorul a fost 87-84 în favoarea celor de la Thunder. Sfertul 4 a debutat perfect pentru OKC, care printr-un run de 11-0 și-a depășit decisiv adversara, incapabilă de a se mai apropia la mai puțin de 8 puncte până la final.
 Spaniolul Alex Abrines a marcat 9 din cele 18 puncte reușite aseară, în interiorul run-ului câștigător, prin 3 reușite consecutive de la distanță.
  Cel mai bun marcator din NBA, Russel Westbrook, a fost omul meciului în care a reușit un double-double cu 42 de puncte marcate și 10 recuperări.
  De partea cealaltă, efortul lui Anthony Davis, cu 34 de puncte marcate, a fost insuficient echipei din New Orleans pentru a evita înfrângerea.

  Peste două zile, Pelicans vor rămâne în New Orleans pentru partida cu Miami Heat, în timp ce OKC se va deplasa în Boston pentru meciul cu Celtics.


Marc Gasol a fost mult prea bun în Detroit

  Memphis Grizzlies a câștigat în deplasare la Detroit Pistons cu scorul de 98-86.
  A fost un meci între două echipe aflate în suferință, care jucau aseară după 3 înfrângeri consecutive fiecare. Ambele echipe au fost motivate să pună capăt seriei negative cu o victorie iar determinarea lor s-a metamorfozat într-un joc defensiv bun de ambele părți.
  Diferența a fost făcută de urși prin două run-uri, 13-0 în primul sfert și 14-0 în sfertul 3, atunci când pistoanele s-au gripat și au ratat 10 atacuri consecutive.
  Înaintea ultimului sfert, diferența de 16 puncte în favoarea oaspeților, 79-63, a fost prea mare pentru jocul ofensiv destul de slab al celor din Detroit, care până la final au mai recuperat doar 4 puncte din deficit.
 Marc Gasol, cu 38 de puncte în 37 de minute, a fost omul meciului iar performanța sa din dreptul punctelor marcate a fost cea mai bună în acest sezon.
 După 3 înfrângeri pe linie, antrenorul celor din Detroit, Stan Van Gundy a intenționat aseară să schimbe 5-ul de start prin introducerea lui Jon Leuer din primul minut. Jucătorul, care avea să fie alături de Reggie Jackson cel mai bun marcator al pistoanelor cu 18 puncte, a fost implicat într-un accident rutier pe drum spre arenă, iar Van Gundy l-a introdus în teren abia în minutul 17.

  Detroit Pistons va juca peste două zile un meci foarte greu pe teren propriu cu cea mai bună echipă din NBA, Golden State Warriors iar cei din Memphis vor încerca în FedEx Forum să facă față forței ofensive a celor de la Houston Rockets


Fără două piese grele, Cavs îi înving pe Bucks a doua oară în două zile

  În primul meci al serii din Quicken Loans Arena, Cleveland Cavaliers a învins din nou Milwaukee Bucks cu 113-102, la numai o zi distanță de la precedenta partidă din Wisconsin.
  Campionii NBA nu au fost la capacitatea lor maximă de joc datorită absenței a două piese grele, Kevin Love și J.R. Smith, ambii accidentați. Absența celor doi însă, a fost substituită de prestațiile excelente ale lui James și Irving care au marcat împreună 60 de puncte.
  Victoria de aseară a fost a opta în 9 meciuri pentru Cavs. Singura lor înfrîngere a fost înregistrată săptămâna trecută în Memphis, unde James, Love și Irving nu au făcut deplasarea, fiind odihniți de antrenorul Tyronn Lue.
  Kyrie Irving a fost ce mai bun marcator cu 31 de puncte marcate și un career-high 13 în dreptul paselor decisive. LeBron James a făcut și el o partidă excelentă cu 29 de puncte marcate, 6 pase decisive și 9 recuperări.
  De la oaspeți s-au remarcat Giannis Antetokounmpo și Jabari Parker cu 28, respectiv 27 de puncte înscrise.

  Cele două echipe vor juca sâmbătă pe teren propriu, Cavs cu Nets și Bucks cu Wizards.