luni, 26 decembrie 2016

Irving recidivează din nou în meciul cu Warriors

 Cleveland Cavaliers a învins dramatic, în propria arena, cea mai bună echipă din NBA, Golden State Warriors, cu 109-108.
 În cel mai așteptat meci al serii de Crăciun, o reeditare a meciurilor din Finala NBA a sezonului trecut, s-au întâlnit cele mai bune echipe din conferințe, Golden State Warriors și Cleveland Cavaliers.
 Cea mai bună echipă din ligă în acest sezon, Golden State avea înaintea partidei o linie de clasament cu 27 de victorii și 4 înfrângeri, reușind 11 victorii în ultimele 12 partide, dintre care ultimele 7 au fost consecutive.
 De partea cealaltă, Cleveland Cavaliers, campionii la zi din NBA, aveau 9 victorii în ultimele 10 meciuri jucate dintre care ultimele 4 au fost consecutive.
 Cei de la Golden State au fost mai eficienți în faza ofensivă și au reușit să câștige primele 3 sferturi la diferențe însă nu foarte mari, 2, 1 și respective 4 puncte, astfel că în ultimul act au intrat cu un avantaj de 7 puncte, 87-80.
 Dramatismul partidei a atins cote maxime în sfertul 4. Aflați într-o o veritabilă cursă de urmărire a adversarilor,  cei din Cleveland au reușit să anuleze un avantaj de 14 puncte printr-un joc foarte intens în ambele faze. Punctul culminant al revenirii campionilor s-a produs cu 3,4 secunde înainte de final, când Kyrie Irving a înscris 2 puncte cu un turnaround jumper peste Klay Thompson. Reușita i-a adus pe Cavs  la conducere cu un avantaj minim, 109-108.    
 Warriors au avut șansa de a câștiga meciul însă la ultima posesie, Durant, sub presiunea lui Jefferson, s-a împiedicat și a căzut. De la nivelul parchetului KD a privit neputincios la antrenorul Tyronn Lue descătușat de emoțiile finalului de meci.
  Kyrie Irving a fost omul meciului din Quicken Loans Arena, cel mai frumos cadou sub bradul de Crăciun al fanilor NBA, cu cele 25 de puncte reușite, 10 pase decisive și bineînțeles ultimele două puncte ale partidei, care au fost și cele mai importante. LeBron James a fost cel mai bun marcator al echipei cu 31 de puncte marcate si un season-high 13 în dreptul recuperărilor.
 De partea cealaltă, Kevin Durant a fost marcatorul serii și omul celor din Oakland, cu 36 de puncte marcate și 15 recuperări. Thompson, Green și Curry au fost următorii pe lista marcatorilor cu 24, 16 respectiv 15 puncte fiecare.

 Etapa următoare Warriors speră să continue seria celor 9 victorii din 10 meciuri în acest sezon pe teren propriu cu cei din Toronto, în timp ce Cleveland se va deplasa în Detroit pentru meciul cu Pistons, unde este posibil ca James să joace mai puțin, după cele 41 de minute jucate aseară.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu